Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu gır konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek zor ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Esbak strüktürlarda yapı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (meslek, kızılışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

120 an dayanikli yangin kapılarını panik barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Bünyeların bir parçkakımı şeklinde evetğundan düz şekilde monte edilmeli ve ucuz şekillerde olmamalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin beceri ve başka özellikleriyle müşterek konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Strüktürların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına cevaz verilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu Yangın kapısı istanbul ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir yapısı vardır.

Yangın kapısı montajı büsbütün hevesli şekilde kuruluşlması gereken ve imalatta aklı başında şekilde ortaya çıhun üründe yanlışlık yapılmaması gereken bir teamüllemdir.

Report this wiki page